Afsender i morgen kl. 14.00 - Nedtælling til afsendelse - Fragt fra 35 kr.

kafferisteriets-historie

Der var engang...

Sådan startede Hedekaffe sit kafferisteri

Hedekaffes Historie
I sommeren 2013, kørte Leo Andersen rundt i Ulfborg, i den sædvanlige firmabil med påklistrede reklamer for Toves Rengøring, og det kaffemærke, vi på det tidspunkt, forhandlede.

Da Leo så en dag holder ind på parkeringspladsen ved Toves Rengøring, kommer der en bil efter ham, og holder lige bag Leo. Ud af denne bil stiger Torsten, en Tysker der bor i Frankrig, skulle det senere vise sig.
Han går hen til Leo og præsenterer sig, og spørger om han handler med kaffe, da han jo kan se der er kaffereklamer på bilen. Selvom Tysk ikke er Leo’s modersmål, fik han dog gjort sig forståelig, og fik fremstammet, at ja, det gjorde han da. Torsten lyste op, og sagde, at Leo da skal forhandle Torstens kaffe.

Leo ser lidt spørgende på ham, og så fik Torsten fortalt ham, at han har et kafferisteri i det nordlige Frankrig. Det synes Leo jo lød spændende, og de gik ind og satte sig, og så skete der så noget. I stedet for at forhandle Torstens kaffe, blev de enige om at udvikle en kaffe, som var Toves Rengørings egen kaffe.

I løbet af de næste 1½-2 år, blev der så kørt rigtig mange kilometer, og der blev sendt meget kaffe fra Frankrig til Ulfborg, for at nå frem til de 3 mærker, Hedekaffe startede ud med.

Men at have sin egen kaffe, var ikke rigtig nok, der skulle mere til, så i sommeren 2015, begyndte vi at få tanker om at starte vores eget kafferisteri, med tilhørende café. Stedet

det skulle ligge, havde vi allerede. Toves Rengøring A/S ejer det gamle mejeri med tilhørende lagerbygning, i Ulfborg Kirkeby, så det var jo indlysende, at bruge det charmerende gamle mejeri til risteri, og lave det møde- og udstillings lokale der er i lagerbygningen, om til Café.

I sensommeren/efteråret skulle der så til at ske noget, så projektet gik i gang. Der skulle søges om tilskud, der skulle indhentes tilladelser, der skulle indhentes tilbud fra håndværkere, tilbud på inventar osv., og arbejdet i Toves Rengøring skulle stadigvæk passes.

Så endelig, d. 3 november 2016, kunne Hedekaffe kafferisteri & Café Heden indvies officielt.

Det har været en hektisk periode, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og kaffen, ja, det er jo helt utroligt så godt folk har taget imod den. Vi har virkelig gjort os umage med at komme frem til en, synes vi selv, rigtig god blanding af bønner, som giver en langtidsvirkende god og smagfuld kaffe, som er Hedekaffens særlige kendetegn.

Modsat de fleste andre typer kaffe der produceres, er Hedekaffe ristet ved 200 graders varme, i 20 minutter. De fleste ”kommercielle” kaffemærker man kan købe, er ristet ved 700 grader i 1 minut. Ved at riste kaffen som vi gør det, får vi brændt de ”giftstoffer” væk, som giver den bitre smag i kaffen. Hedekaffe holder smagen i betydeligt længere tid, end den kommercielle kaffe gør. Det er disse kvaliteter vi bruger i vores markedsføring, samt at kaffen er produceret lokalt.

Leo Cafe Heden
Ulfborg Kirkeby

Et lille sted med utrolig meget historie

Ulven i Vestjylland

Ulfborg Kirke

Er man lidt historie interesseret vil et besøg i Ulfborg kirke være spændend, 5 min gang fra Café Heden. Skibet og koret er opført i kvadre i romansk stil. En række tilbygninger er opført i en kombination af kvadre i bunden og munkesten ovenover, hvor teglstenene efterfølgende er hvidkalkede. Taget er af bly. Der er enkelte figurer på kirkens ydervæg. Det drejer sig dels om et hoved af en mand på koret nær det nordøstlige hjørne, dels om den såkaldte “ulv” i soklen på vestportalen.

Læs mere om kirken her

Nissum Fjord, et vidunderligt stykke af danmark

Nissum Fjord

Kæmpe naturområde der omfatter fjorden og det omkringliggende natur- og kulturlandskab. Der er forskellige naturtyper fjord, rørskove, engarealer, klithede, skove og søer. Kulturlandskabet omfatter landsbyer, herregårde, landbrug og landbrugsarealer.

Masser at give sig til, prøv at læse mere her.

 

Nørre Vosborg

Nørre Vosborg

blev grundlagt på det nuværende sted omkring 1575 og omfatter et firefløjet anlæg med tilhørende avlsgård. Hovedgårdens bygninger stammer fra de fire århundreder fra 1500-tallet til 1800-tallet. Til gården hører 216 hektar land. Herregården blev i 2004 erhvervet af ejendomsselskabet Realea A/S og restaureret. Restaureringen blev afsluttet i april 2008

Man kan læse mere om Nørre Vosborg her

Præstegården Hjerl Hede

Hjerl Hede

Kun 45 Km fra Hedekaffe ligger Frilandsmusset Hjerl Hede, her kan man genopleve det historiske danmark, Museet viser, hvordan en typisk dansk landsby udviklede sig fra 1500-tallet til ca. 1900, et mosebrug og en stenalderboplads. Det rummer desuden Jydsk Skovmuseum. Planlæg en dagstur til Hjerl Hede, især i højsæsonerne er der mulighed for levendegørelse, hvor udklædte personer viser livet i by og land, der er typisk også håndværkere der viser de gamle håndværk som fx snedker, hjulmager og rebslager med flere.

Læs mere om Frilandsmusset Hjerl Hede her.

KAFFERISTERIET HEDEKAFFE APS
CAFÉ HEDEN APS
Kaferisteri med Café og Bed & Breakfast i midt i den Vestjyske natur.
Ulfborg Kirkebyvej 1  • DK- 6990 Ulfborg
CVR 37310220

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Bliv medlem af vores kundeklub i Café Heden + Hedekaffe og få gode tilbud, invitationer til arrangementer og rabatter.